FC Twente grijpt wederom mis: "Wij doen dat ook niet expres"

Renate Jansen bij FC Twente
Renate Jansen bij FC Twente Foto: © BSR Agency

FC Twente is nog altijd geen kampioen. De Tukkers kregen woensdagavond de tweede kans, maar verzilverden die niet tegen Fortuna Sittard (2-0). Daardoor blijft het spannend en komt het aan op de laatste speelronde.

"Wij doen dat ook niet expres", geeft captain Renate Jansen aan voor de camera's van de NOS. "We willen gewoon kampioen worden en daar doen we alles voor, maar dit is natuurlijk ondermaats", is haar oordeel na de nederlaag in Sittard. Of FC Twente last heeft van de examenstress? "Nee, totaal niet. Als je ziet hoe wij de eerste helft spelen, is dat gewoon goed. Alleen belonen we onszelf niet."

Ze gaat verder: "Dat is gewoon heel jammer. Als we dat wel doen, heb je toch een flow. En dan loop je niet zo te hikken tegen een goal. Nu doen we dat eigenlijk wel. Of ik weet waarom dat niet lukt? Nee, anders had ik het wel gezegd en hadden we het wel gedaan."

Of dat ook niet een beetje de verdienste van Fortuna is? "In mijn optiek was de eerste goal een overtreding. Maar goed, hij gaat door en dan moeten we gewoon gif in elkaar vinden om die goal te maken. Zij maken vrij vlot die tweede. Daarna gaan we wel en krijgen we wel die kansen op goal. Die ballen moeten er gewoon in, dan kun je hier nog gelijkspelen. Dat doen we niet."

"Het gif is er wel, maar we moeten er meer in gaan geloven", aldus Jansen, die na dit seizoen vertrekt uit Enschede. Door de nederlaag moet het volgende week gaan gebeuren voor Twente, dat in De Grolsch Veste speelt tegen Telstar. "We moeten. Lekker in De Grolsch Veste. We gaan er alles aan doen."

Lees meer:
0 reacties