FC Twente breekt contract open: "Ik zie nog veel uitdagingen"

René Roord in De Grolsch Veste
René Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

FC Twente heeft het contract van René Roord opengebroken. De technisch manager heeft deze week zijn verbintenis bij de Tukkers, dat liep tot het eind van volgend seizoen, tussentijds verlengd. Roord is nu tot medio 2026 verbonden aan FC Twente.

"Vanaf de eerste dag dat ik als technisch manager voor FC Twente actief ben, heb ik me op mijn plek gevoeld. De samenwerking met de directie van de club, de staf en de speelsters is heel prettig. Daarnaast hebben we de laatste jaren veel mooie resultaten behaald", reageert Roord via de club op zijn contractverlenging.

Hij gaat verder: "FC Twente is een van de toonaangevende teams in de Nederlandse vrouwencompetitie. Dat hebben we met zijn allen bereikt en daar mogen we best trots op zijn. Ik zie nog veel uitdagingen, bijvoorbeeld het bereiken van de poulefase van de Champions League, maar ook op het gebied van (regionale) talentontwikkeling liggen er nog veel kansen. Ik wil me daar de komende jaren graag voor blijven inzetten", aldus Roord.

Paul van der Kraan, algemeen directeur van de ploeg uit Enschede, is blij met de verlenging van Roord. "FC Twente heeft sinds de aanstelling van René grote stappen gemaakt. Op allerlei gebied is de vrouwenafdeling verder geprofessionaliseerd. We zijn heel blij dat René de komende jaren aan de club verbonden blijft."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand