FC Twente bezig met nieuwe accommodatie: "Bedrag van 17, 18 miljoen"

Sportcampus Diekman
Sportcampus Diekman Foto: © Pro Shots

FC Twente bracht begin oktober vorig jaar naar buiten weer een stap dichterbij het nieuwe trainingscentrum te zijn, doordat Reggeborgh de financiering van de gebouwen van het trainingscentrum voor haar rekening neemt. Het gaat inmiddels allemaal de goede kant op met de komst van het trainingscentrum, zo maakte algemeen directeur Paul van der Kraan dinsdag bekend tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de club uit Enschede.

"Dat gaat allemaal de goede kant op. Zoals vaak, als Twente wat wil doen, het is altijd meteen de vraag hoe je het gaat realiseren en hoe ga je aan de gelden komen. Daar hebben we gelukkig heel veel steun gekregen van verschillende partijen",, benadrukt Van der Kraan. "Reggeborgh die zegt 'wij willen het gebouw wel neer gaan zetten'. Dat is een hele mooie stap. We hebben met drie partijen gesproken die zeggen 'wij willen aan de velden wel wat doen'."

"We zoeken daar nog enkele partijen, want het totaal is een enorme investering die je gaat doen", geeft de directeur aan. "Alles erop en eraan, dan praat je toch over een bedrag van rond de zeventien, achttien miljoen. Dat is veel geld. Dat moet je wel bij elkaar brengen", vervolgt Van der Kraan, die benadrukt dat de plannen doorgaan. "Ik ben daar zeer optimistisch over. We zijn heel erg ver. Alleen de laatste loodjes. We gaan nog een hele mooie actie doen, die gaan we over een paar weken lanceren. Dan gaan we jullie allemaal benaderen. Een hele leuke actie, echt heel mooi. Als ik eraan denk, dan word ik al emotioneel. Kun je nagaan", is hij mysterieus.

Van der Kraan gaat verder: "Je moet als club wel creatief zijn. Ik zei net al dat we aan het overpresteren zijn, we maken enorme stappen. Maar dat ondanks een hele slechte accommodatie. Willen wij stappen maken, dan moeten we daar een keer wat aan doen. Als wij een speler proberen te interesseren voor onze club, dan nemen we die altijd vol trots mee naar De Grolsch Veste. Maar we proberen 'm weg te houden van de trainingsaccommodatie, want dan is het enthousiasme wat minder. Daar moet nu verandering in komen", besluit de directeur.

Lees meer:
0 reacties