Samenvatting: FC Twente opent seizoen met zevenklapper tegen Telstar

FC Twente is het nieuwe seizoen in de Azerion Vrouwen Eredivisie begonnen met een waar doelpuntenfestijn. De Tukkers wonnen met maar liefst 7-0 op bezoek bij Telstar.

In de eerste speelronde kwam de ploeg van coach Joran Pot nog niet in actie vanwege de voorronde van de UEFA Women's Champions League, terwijl Telstar met 5-0 verloor op bezoek bij PSV. De Witte Leeuwinnen wisten zich zaterdag niet te revancheren. Al na zeven minuten was het raak voor FC Twente.

De veelbesproken Renate Jansen, die onder vuur ligt vanwege haar goal tegen Levante, opende de score. Nog geen minuut later kreeg de FC Twente-captain een grote kans, maar ditmaal trof ze de paal. Toch kwam de 0-2 snel. Liz Rijsbergen tikte de bal binnen.

De Tukkers liepen daarna snel weg. Rijsbergen scoorde haar tweede van de middag en enkele minuten later viel de 0-4 uit een scrimmage. Voor rust trof ook Wieke Kaptein doel. Na de pauze ging het tempo wat omlaag. Telstar zakte wat in, waardoor het lang bij 0-5 bleef.

Toch vielen er in de slotfase nog twee goals. Invalsters Jill Diekman en Suus Verdaasdonk kwamen erbij op het scorebord: 0-7.

Scoreverloop:
7' 0-1
Renate Jansen
14' 0-2 Liz Rijsbergen
32' 0-3 Liz Rijsbergen
36' 0-4 Puck Donker (e.d.)
40' 0-5 Wieke Kaptein
87' 0-6 Jill Diekman
90' 0-7 Suus Verdaasdonk

Opstelling Telstar: Steen, Ridder, Remijnse, Hermans, Donker (71' Van de Pol), Kira, Meijerink (46' Van der Vlist), Gomez, Nottet (59' Hassani), Van Belen (46' Lagcher), Vis

Opstelling FC Twente: De Jong, Everaerts (77' Diekman), Auée, Dijkstra (62' Kerkdijk), Olislagers (46' Kroese), Te Brake (62' Verdaasdonk), Kaptein, Van Ginkel, Rijsbergen (62' Oude Elberink), Jansen, Vliek

Lees meer:
0 reacties