FC Groningen zoekt naar locatie voor vrouwenvoetbal: "Is een optie"

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

FC Groningen ziet Assen als optie om uit te wijken als het vrouwenvoetbal verder professionaliseert. Dat vertelt directeur Wouter Gudde in de podcast De Koffiecorner van RTV Noord.

Momenteel beschikt De Trots van het Noorden over een trainingsgroep (MO13/MO14) en een selectie Meiden Onder 16. Laatstgenoemd team speelde onlangs de eerste wedstrijd op Sportpark Corpus den Hoorn. "Deze wedstrijd was bijna onmogelijk in te plannen. Laat staan als er nog twee damesteams bijkomen", zegt Gudde.

FC Groningen heeft wel de ambitie om verder te groeien. Het is de bedoeling dat er volgend jaar een beloftenteam bijkomt en het jaar daarna wil de club ook een eerste elftal hebben. "Zoals het nu lijkt, wordt er een eerste divisie opgericht omdat meer ploegen mee willen doen. Er zijn nu twaalf teams in de eredivisie, dat zou betekenen dat wij in de eerste divisie beginnen en moeten promoveren", aldus Gudde.

Het vinden van een speelplek is daarbij een uitdaging. "We zullen er altijd wel voor kiezen om een aantal wedstrijden in stadion Euroborg te spelen. Maar niet alle wedstrijden, want dat kan de grasmat ook niet aan", stelt de directeur. FC Groningen zoekt daarom naar een locatie waar getraind en gespeeld zou kunnen worden.

"Want we moeten ook voldoen aan licentievoorwaarden die er ook in het vrouwenprofvoetbal zijn", weet Gudde. In de stad Groningen is het lastig om ruimte te vinden en dus wordt Assen geopperd. "De meeste supporters van ons komen natuurlijk uit de stad Groningen. Maar op plek twee staat Assen. we zijn als club groter dan de provincie. Er komen waanzinnig veel van onze supporters uit het Noorden van Drenthe. Assen zou dus een locatie kunnen zijn."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand