FC Groningen zet nieuwe stap in meidenvoetbal: "Zal ze combineren"

FC Groningen-logo in de Euroborg
FC Groningen-logo in de Euroborg Foto: © Pro Shots

FC Groningen heeft een nieuwe stap in het meidenvoetbal gezet. De Trots van het Noorden heeft Henderika Kingma fulltime aan zich weten te binden.

Kingma was al actief als coach bij FC Groningen en zal haar rol op het veld combineren met een commerciële functie als accountmanager voor het vrouwenvoetbal binnen FC Groningen, zo meldt de club. Kingma werd afgelopen seizoen aangesteld als eindverantwoordelijke bij Meiden onder-16 en combineerde die functie met een commerciële baan extern.

In het aankomende seizoen zal de voormalige MO16-selectie doorgaan als MO17-selectie. "Deze verandering sluit aan bij de gewijzigde regels die zijn doorgevoerd vanuit de KNVB. De vernieuwde regelgeving maakt het voor meiden in de Onder-17 leeftijdscategorie mogelijk om uit te komen in een jongens Onder-15 competitie", legt FC Groningen uit.

Naast coach zal Kingma ook actief zijn als accountmanager voor het vrouwenvoetbal. "En op deze wijze verder bouwen aan de zakelijke groei van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen FC Groningen. Ze sluit daarmee deels aan bij het commerciële team van de club. De combinatie van beide rollen moet op termijn resulteren in een toekomstbestendige eerste selectie", sluit de Trots van het Noorden af.

Lees meer:
0 reacties