'FC Groningen zet de toekomst van het vrouwenvoetbal op het spel'

Fans van FC Groningen
Fans van FC Groningen Foto: © Pro Shots

FC Groningen koos er in september vorig jaar voor om het vrouwenvoetbal op te starten op Sportpark Corpus den Horn. Maar nu, nog geen jaar later, begint de schoen al te wringen, mede vanwege het overvolle sportpark.

RTV Noord wijst in dit dossier vooral naar de club zelf. "De club heeft ambities en wil onder meer de jeugdopleiding uitbreiden, maar bovenal een volwaardig vrouwenteam op de been brengen dat binnen enkele jaren in de eredivisie moet spelen. Aan dat team wordt op dit moment gebouwd. Als de club in de eredivisie gaat spelen dan moet Corpus de thuishaven worden. Met een volwaardige tribune, vanwege de eisen die de KNVB stelt", schrijft Robert Pastoor.

"Om de ambities op het gebied van vrouwenvoetbal in stand te houden moet er een nieuw jeugdteam worden opgezet. Ook dat team moet idealiter Corpus als thuishonk krijgen. Komt dat nieuwe team er niet, dan staat het professionele vrouwenvoetbal in Groningen op de tocht", zo stelt de profclub.

Maar Pastoor stelt dat de club haar eigen probleem heeft gecreëerd. "Dus nu roepen dat die toekomst onder druk staat doordat er te weinig ruimte is, is niet helemaal eerlijk. Die ruimte was er in september vorig jaar namelijk ook al niet. Toch besloot Gudde dat het vrouwenvoetbal er moest komen.De overtuiging die FC Groningen aan de dag brengt om te strijden voor zijn nieuwe voetbaltak is prijzenswaardig, maar dan moet het spel wel eerlijk gespeeld worden", sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand