FC Groningen van start met meidenvoetbal: "Er kwam veel op me af"

FC Groningen is deze maand van start gegaan met vrouwenvoetbal. De Trots van het Noorden deed afgelopen seizoen een haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van vrouwenvoetbal bij de club en de uitkomsten hiervan zijn positief.

Daardoor is de club van start gegaan met een eigen Opleiding voor meiden. Begin deze maand stond de eerste trainingsdag op het programma. "We zijn voor het eerst het veld op geweest met de meiden. Dat was echt heel fijn. Ik ben hier de afgelopen drie weken geweest en het bestond alleen maar uit gesprekken voeren, dingen voorbereiden. Er kwam veel op me af. Hier heb je het allemaal voor gedaan, om uiteindelijk hier op het veld te staan", reageert oud-international Atty Eelkema, die hoofdtrainer meidenvoetbal is, bij het clubkanaal.

Voor Valerie Overkamp, coördinator meiden- en vrouwenvoetbal van FC Groningen, was het de dag waar ze naartoe heeft gewerkt. "Zeker toen die meiden allemaal in de kleedkamer zaten, allemaal strakke koppies. Ze vonden het ontzettend spannend, maar zodra ze op het veld stonden zakte dat gauw af. Volgens mij bij ons ook, want voor ons is het ook allemaal nieuw", lacht ze.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand