FC Groningen-directeur: "Meiden recht op dezelfde begeleiding"

Wouter Gudde
Wouter Gudde Foto: © BSR Agency

FC Groningen wil het meidenvoetbal op Sportpark Corpus den Hoorn houden. Recent werden er suggesties gedaan om het meidenvoetbal te verhuizen, om zo ruimte vrij te maken op het overbezette 'Corpus'.

Wouter Gudde, directeur bij de Trots van het Noorden, geeft aan dat het vasthouden aan de huidige plek te maken heeft met de faciliteiten. "Hier begeleiden we al onze talenten niet alleen voetbaltechnisch, maar ook op het gebied van gewenste medische zorg en leefstijl", zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden.

"Omdat we daarin geen onderscheid maken tussen jongens en meisjes, is het beter om dat te doen op de locatie waar alle faciliteiten zijn. De meiden hebben recht op dezelfde begeleiding als de jongens", maakt Gudde duidelijk. FC Groningen maakte onlangs bekend het contract van Valerie Overkamp, coördinator vrouwenvoetbal, niet te verlengen.

Dat is vanwege 'bedrijfseconomische redenen'. "Haar contract liep af. De club heeft door de degradatie een financieel tekort. In de hele organisatie moeten we scherp aan de wind varen. We houden echter onze ambities met betrekking tot het vrouwenvoetbal overeind", legt Gudde uit.

Komend seizoen wordt het huidige MO16-team bij FC Groningen een MO17-team. Door mee te gaan in de aanpassing van de KNVB - meiden mogen volgend seizoen met een O17-team meedoen in een Jongens O15-competitie - komt er volgend seizoen nog geen vrouwenteam. "Er was daardoor minder werk voor Valerie. De ambitie en de gestage ontwikkeling om uiteindelijk met FC Groningen een kwalitatief goede selectie neer te zetten in de eredivisie van het vrouwenvoetbal blijft bestaan", zegt de directeur van FC Groningen.

Van de verplaatsing van het vrouwenvoetbal wil Gudde dus niks weten: "Dat is nu juist niét wat onze visie is op het vrouwenvoetbal. Het dient in onze ogen volledig geïntegreerd te worden binnen de club."

Lees meer:
0 reacties