FC Emmen begint met vrouwenvoetbal: "Strategische eerste stap"

Het logo van FC Emmen
Het logo van FC Emmen Foto: © BSR Agency

FC Emmen begint na de zomer met vrouwenvoetbal. De club slaat de handen ineen met het Carmelcollege in Emmen voor de FC Emmen Carmel Voetbalacademie.

De FC Emmen Carmel Voetbalacademie richt zich op het ontwikkelen van talentvolle voetballende jongens en meiden in de regio. Daarbij is het ook het startschot voor het vrouwenvoetbal bij FC Emmen. Uiterlijk in het seizoen 2016/27 zal de club voor het eerst in haar bestaan een meisjesteam inschrijven, FC Emmen MO16.

De start van de trainingsgroepen onder 13 & onder 14 legt de basis voor de selectie van het toekomstige FC Emmen MO16-team. "Dit is de eerste strategische stap van FC Emmen in het streven om het vrouwenvoetbal te ontwikkelen. Met als visie om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen en gelijke kansen te bieden voor alle jonge voetballiefhebbers in onze regio", zegt Rinse Bleeker, algemeen directeur van FC Emmen, op de clubwebsite.

De FC Emmen Carmel Voetbalacademie richt zich op jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar. Zij zullen twee keer in de week trainen bij FC Emmen. Daarnaast blijven ze voetballen bij de eigen amateurvereniging. Geïnteresseerden kunnen aanstaande vrijdag 2 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur of zaterdag 3 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur het Open Huis van het Carmelcollege Emmen bezoeken. Hier kan meer informatie opgehaald worden en kunnen liefhebbers zich aanmelden voor de eerste stagedagen van de FC Emmen Carmel Voetbalacademie. Direct aanmelden kan ook.

Lees meer:
0 reacties