FC Eindhoven-captain: "0-10 zou toch wel een smetje zijn geweest"

Silvie van der Plas bij FC Eindhoven
Silvie van der Plas bij FC Eindhoven Foto: © Pro Shots

FC Eindhoven AV moest zaterdag de meerdere erkennen in Ajax. De Amsterdamse ploeg was met maar liefst 0-9 te sterk. FC Eindhoven-captain Silvie van der Plas was blij dat de tiende goal werd voorkomen: "0-10 zou toch wel een smetje zijn geweest."

Waar Ajax liever in het Jan Louwers Stadion had gespeeld, werd het duel afgewerkt op sportpark Genneperparken. In eigen huis had FC Eindhoven veel zin in he bekertreffen met de regerend landskampioen. "We hadden er heel veel zin in, maar uiteindelijk ben ik toch blij dat de 0-10 niet is gevallen", zegt Van der Plas in het Eindhovens Dagblad.

De middenveldster, voormalig jeugdinternational, speelde zaterdag in de voorhoede. "Het moet niet gekker worden", lacht ze. "Nee, we hadden een tactiek bedacht, maar dat is niet helemaal uit de verf gekomen. Vervolgens probeer je om de uitslag zo klein mogelijk gehouden."

Bij rust stond het nog 0-3, maar in de tweede helft deed Ajax er een schepje bovenop. Van der Plas zag de spanning bij haar ploeggenoten. "Je speelt tenslotte wel tegen een kwartfinalist uit de Champions League. De 0-3 vlak voor rust valt op een ongelukkig moment. Na de pauze is het dan geen echte wedstrijd meer. Dan probeer je zoveel mogelijk tegen te houden", aldus de aanvoerster.

Lees meer:
0 reacties