Samenvatting: FC Barcelona verslaat Real in Champions League

Het is FC Barcelona gelukt om de Clásico in de Champions League te winnen van Real Madrid. De Catalanen waren in een extreem goed gevuld Camp Nou met 5-2 te sterk. Dat was meer dan voldoende na de eerderde 1-3 nederlaag in Madrid. Meer dan 90.000 mensen zagen de wedstrijd, een record in het vrouwenvoetbal.

De wedstrijd werd dus een heus spektakelstuk. Mapi Leon opende de score namens de Catalanen na acht minuten spelen met een fraaie goal. Kort daarop maakte Olga Carmona vanaf de strafschopstip gelijk namens de Madrilenen. Dit bleek direct ook de ruststand bij het duel.

Zornoza zorgde voor de 1-2 direct na rust met een prachtig schot. FC Barcelona had echter direct een antwoord klaar. Via goals van Bonmati en Pina werd de voorsprong gepakt. Putellas zorgde kort daarop ook nog voor de 4-2. Het slotakoord was voor Hansen die de 5-2 maakte. Lieke Martens ontbrak bij FC Barcelona, dat zich dus plaatste voor de halve finale, vanwege een blessure.

FC Barcelona - Real Madrid 5-2 (1-1)
8' 1-0 León
16' 1-1 Carmona (strafschop)
48' 1-2 Zornoza
52' 2-2 Bonmatí