FC Barcelona ontroerd Op het Veld: "Toen kreeg ik echt kippenvel"

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid in een bijna uitverkocht Camp Nou deed NOS presentatrice Rivkah op het Veld veel. Dat besprak ze bij de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. Met 91.553 toeschouwers werd er een record gevestigd in het vrouwenvoetbal.

"Het deed me toch wel heel veel", reageerde Op het Veld. "Ik wist dat het er aan zat te komen en we hadden er op het werk wel een artikel over geschreven, maar als je de tv aanzet en je ziet het. Toen kreeg ik echt kippenvel en werd een beetje ontroerd."

Op het Veld weet dat er veel grenzen worden doorbroken binnen het vrouwenvoetbal, maar deze voelde als een extra stapje. Ook gaf het voor de presentatrice een extra lading omdat haar vrouw Elixabete Sarasola tien jaar geleden nog voor FC Barcelona keepte.

"Zij speelde nog bij Barcelona toen het bij de mannen al heel groot was, maar zij deed het nog een beetje voor onkostenvergoeding. Zij zat in het team dat voor het eerst de landstitel pakte en nu speelt Barcelona in een bijna uitverkocht Camp Nou."

Ook wordt er aan Op het Veld gevraagd hoelang het nog duurt voor dit in Nederland gaat gebeuren. "Ik denk dat we er qua clubs nog ver van verwijderd zijn. Natuurlijk zou het geweldig zijn als Ajax in de ArenA kan spelen en PSV in een uitverkocht Phillips Stadion."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand