FC Barcelona en Lyon in Champions League-finale: "Nu volwassener"

Caroline Graham Hansen bij FC Barcelona
Caroline Graham Hansen bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Zaterdagavond staat in Bilbao de finale van de UEFA Women's Champions League op het programma. Olympique Lyon en FC Barcelona gaan strijden om de felbegeerde Europese prijs.

Beide ploegen zijn er klaar voor, zo werd wel duidelijk op de persconferentie. "We zijn in topvorm en morgen gaan we dat bewijzen", zei coach Jonatan Giráldez. "Het wordt een geweldige dag", wordt sterspeelster Aitana Bonmatí geciteerd door de NOS.

Bij Lyon staat Sonia Bompastor langs de lijn. "Barcelona heeft zich als team ontwikkeld in de afgelopen twee seizoenen", weet zij. "De finale die ze tegen ons speelden in Turijn was voor hen een keerpunt. Ze zijn veranderd. Ze zijn veranderd in de manier van trainen en ze hebben nieuwe spelers aangetrokken. Dit team is anders dan twee jaar terug."

Twee jaar terug won Lyon in de finale met 3-1 van Barça. "Als team hebben we geleerd van moeilijke tijden uit het verleden", zegt Caroline Graham Hansen. "We hebben veel geleerd van de finales die we hebben gespeeld. We zijn nu beter voorbereid en volwassener."

Wendie Renard, aanvoerster van Olympique Lyon, waakt voor de kracht van de Spaanse tegenstander: "Ze zijn enorm gegroeid, hebben speelsters van wereldklasse die in staat zijn elk groot team te verslaan. Ze houden ervan te domineren, maar wij kennen onze eigen kracht. Het wordt moeilijk, maar we zijn klaar om te winnen."

Lees meer:
0 reacties