Fan Mariza ruilt bijzonder item met Van Dongen: "Het meeste werk"

Merel van Dongen met het jasje
Merel van Dongen met het jasje Foto: © Orange Pictures

Het komt redelijk vaak voor dat speelsters onderling na de wedstrijd shirtjes ruilen, maar Merel van Dongen ruilde woensdagavond haar shirt voor een creatie van een fan: een gepersonaliseerd spijkerjasje, gemaakt door fan Mariza.

Mariza was woensdag aanwezig bij de wedstrijd tegen Portugal. Het idee voor het jasje ontstond een tijdje geleden. "Het eerste wat ik dacht was: 'Ik ga naar Engeland voor het EK, daar wordt het vast koud. Ik heb iets nodig om over mijn Oranjeshirt aan te doen'", vertelt ze aan vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Ze had al vaker dit soort creaties gemaakt. "Je hebt een merk dat combinaties maakt van voetbalshirts van iemands carrière en dat vind ik leuk. Toen dacht ik: 'Dan probeer ik zoiets'." Van Dongen is de favoriete speelster van Mariza en dus was de keuze snel gemaakt.

"Ik vind Merel heel cool. Als voetbalster, maar ook als persoon, waar ze voor staat. Toen dacht ik: 'Dan gaat het een Merel-jasje worden'." De clubs Ajax en Atlético Madrid staan op de mouw en verder komen alle clubs waar Van Dongen ooit heeft gespeeld terug als button.

"De naam achterop heb ik zelf geborduurd met de hand. Dat was absoluut het meeste werk. Ik denk dat ik daar een paar volle dagen mee bezig ben geweest. Ik vond het wel leuk om te doen."

Uiteindelijk kwam Mariza op het idee om het jasje aan Van Dongen zelf te geven. "Ook als een soort van herinnering, van kijk eens wat voor vette dingen je hebt bereikt in je carrière", vertelt ze.

Eerder stuurde Mariza al een berichtje naar Van Dongen op Twitter en die tweet had de verdedigster gezien, aldus Mariza. "Toen liepen we het stadion in na de fanparade en echt een seconde nadat wij binnen waren, stond ze op het veld."

"Toen riep ik haar en liet ik het jasje zien. 'Super leuk', zei ze, 'zullen we na de wedstrijd shirtje ruilen?' Na de wedstrijd kwam ze met haar shirt, super leuk", besluit Mariza haar verhaal.

Het jasje voor Merel van Dongen
Het jasje voor Merel van Dongen Foto: © Foto via Mariza
Het jasje voor Merel van Dongen
Het jasje voor Merel van Dongen Foto: © Foto via Mariza
Het jasje voor Merel van Dongen
Het jasje voor Merel van Dongen Foto: © Foto via Mariza
Mariza met het wedstrijdshirt van Merel van Dongen
Mariza met het wedstrijdshirt van Merel van Dongen Foto: © Foto via Mariza

Feyenoord of PSV wint voor 50 (!) keer je inzet!

FC Twente en PSV nemen het zondagmiddag tegen elkaar op in De Kuip. Wie wint de topper tussen de nummers twee en één van de Eredivisie? Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord of PSV! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand