Excelsior versterkt zich met AZ-verdedigster: "Dat ligt mij wel"

Yaël Mollink en Stefanie van der Gragt bij AZ
Yaël Mollink en Stefanie van der Gragt bij AZ Foto: © BSR Agency

Excelsior heeft zich versterkt met Yaël Mollink. De 21-jarige verdedigster komt over van AZ, waar ze het afgelopen seizoen speelde. Daarvoor kwam Mollink uit voor VV Alkmaar.

De vleugelverdedigster kwam afgelopen jaar elf keer in actie voor AZ in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik ben een teamplayer en bij Excelsior staat er echt een team van speelsters die het samen willen doen", vertelt Mollink op de website van haar nieuwe club. "Ik ben ontzettend fijn opgevangen door de groep. Ik voelde in het gesprek al dat ik goed pas in het plan dat de trainer heeft. Voetballend spel met dynamische backs. Dat ligt mij wel."

"Ook als mens pas ik bij de kernwaarden van Excelsior. Ik hoop komend seizoen op zoveel mogelijk speelminuten, zodat ik me op wedstrijdniveau verder kan ontwikkelen", aldus Mollink. Nicole Deurholt, hoofd vrouwenvoetbal bij de Kralingse club, is tevreden dat Mollink komend seizoen voor Excelsior speelt: "Met Yaël hebben we een speelster binnengehaald met ervaring in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Yaël kan op beide backposities uit de voeten en past perfect in het profiel waar we naar op zoek waren. We zijn ontzettend blij dat ze bij ons aansluit en kijken ernaar uit om haar komend jaar verder te ontwikkelen."

Lees meer:
0 reacties