Excelsior trok ervaren verdedigster aan: "Kan vreemd lijken"

Het logo van Excelsior op een cornervlag
Het logo van Excelsior op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Kimberley Smit verruilde RSC Anderlecht deze zomer voor Excelsior. Een opvallende transfer, daar Anderlecht afgelopen seizoen kampioen van België werd, terwijl Excelsior onderin de Eredivisie speelt.

"Ik begrijp dat dit vreemd kan lijken, maar bij Anderlecht stond ik op de positie van een geblesseerde Belgische international en de aanvoerder van het team. Nu zij terug is, heeft de trainer aangegeven dat ze weer in de basis zou staan", legt de verdedigster haar overstap uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Smit gaat verder: "Ik ben nu 23 jaar en voor mij is het belangrijk om alles te spelen. Daarnaast was Excelsior zeer enthousiast en had ik goede gesprekken met trainer Richard Mank. Verder hoop ik nu mijn studie voor gymleraar af te ronden en was het na al die jaren ook fijn om dicht bij huis te spelen."

Andere clubs hadden interesse in de 23-jarige verdedigster, maar ze koos voor Excelsior. "Het is nog steeds mijn doel om alles uit mijn carrière te halen en op het hoogst mogelijke niveau te spelen. Er was wel interesse, maar sommige clubs durfden het niet aan. Ik heb vier jaar in Amerika doorgebracht en dat half jaar bij Anderlecht bleek blijkbaar niet genoeg om in Nederland op te vallen."

Met haar buitenlandse ervaring in Amerika en België vervult Smit bij Excelsior een leidersrol: "We hebben veel jonge meiden en als je dan tegen de beste Belgische voetballers hebt gespeeld, dan moet je ook nu het verschil maken. Mijn rol zal zijn om de verdediging goed neer te zetten en de passing van achteruit te verzorgen. Maar ik moet zelf ook op een hoog niveau spelen om dat te kunnen waarmaken", besluit ze.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand