Excelsior teleurgesteld na bekeruitschakeling: "Deze komt hard aan"

Sabrine Ellouzi (Excelsior) baalt
Sabrine Ellouzi (Excelsior) baalt Foto: © Pro Shots

De teleurstelling is groot bij Excelsior na het mislopen van de bekerfinale. De Rotterdammers kregen woensdagavond tegen Fortuna Sittard zeker kansen, maar gingen uiteindelijk hard onderuit: 5-0.

"Deze komt hard aan. Dit is een grote teleurstelling voor ons", zegt Sabrine Ellouzi bij ESPN. Hoe Excelsior de wedstrijd in ging? "Je hebt één wedstrijd, je weet dat het daarom gaat. Dan kan het onze kant opvallen. Dat was vandaag (woensdag, red.) helaas niet zo", treurt de aanvalster.

Ellouzi zag dat Excelsior in bepaalde fases niet onderdeed voor Fortuna. "We vertoonden bij vlagen echt goed spel, mooie aanvallen, we creëerden mooie kansen. We hebben negentig minuten strijd geleverd. Dat is mooi, maar uiteindelijk is de uitslag teleurstellend."

In de eerste helft kwam haar ploeg aardig voor de dag, zo oordeelt de Tunesisch international. "Na de goal van Fortuna kwamen we het beste voor de dag. We gingen vooruit druk zetten. Daar kwam ook mijn goal uit, die werd afgekeurd. Die fase, tot aan de rust, was onze fase. In de tweede helft ga je nog hoger spelen, dan weet je dat je ruimtes gaat weggeven."

"Dan heeft Fortuna de kwaliteit om daar effectief mee om te gaan", vervolgt Ellouzi. "Het is een risico wat je neemt. Wij hebben ook kansen gehad. Als je die wel maakt, kan het ook gewoon 2-2 staan. We moeten dit nu verwerken met elkaar. We moeten vooral ook de goede punten meenemen", aldus de spits.

Lees meer:
0 reacties