Excelsior strikt Feyenoord-middenveldster: "Toe aan nieuwe uitdaging"

Het logo van Excelsior op een cornervlag
Het logo van Excelsior op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Excelsior neemt Nikki Vrij over van Jong Feyenoord. De 19-jarige middenveldster speelde sinds 2019 voor de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kiest nu dus voor een verhuizing naar Kralingen.

"Ik heb veel geleerd en stappen gezet, maar nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Vrij op de website van haar nieuwe club. "Ik ga trainen op eredivisieniveau en wil zoveel mogelijk minuten gaan maken. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe teamgenoten goed te leren kennen en er een mooi seizoen van te maken bij Excelsior."

Vrij kwam eerder uit voor ARC, Rijnsburgse boys en Spartaan'20. "Als jonge, getalenteerde speelster krijgt Nikki komend seizoen bij ons de kans om zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau", zegt Nicole Deurholt, hoofd vrouwenvoetbal. "We hebben een aantal ervaren speelsters binnen de selectie waar zij zich aan kan optrekken. Wij kijken ernaar uit om dit traject samen in te gaan."

"Het is een voordeel dat Nikki op meerdere posities uit de voeten kan. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat zij een waardevolle bijdrage zal gaan leveren aan ons team", aldus Deurholt. Vrij was klaar voor de stap naar de Eredivisie, zo geeft ze zelf aan: "Excelsior sprak mij erg aan vanwege de strijdlust die het team altijd laat zien. Dat past heel erg bij mij. Bovendien heb ik van speelsters gehoord dat Excelsior een familiaire club is. Dat, en de goede gesprekken die ik heb gevoerd met de club, zorgen ervoor dat dit de juiste stap is voor mij."

Lees meer:
0 reacties