Excelsior strikt doelvrouw: "Bij Excelsior krijgt ze de kans"

Het logo van Excelsior op een cornervlag
Het logo van Excelsior op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Excelsior kan komend seizoen beschikken over Anouk van de Klooster. De 23-jarige doelvrouw komt over van KAA Gent, waar ze haar wedstrijden in het beloftenteam speelde.

"Na mijn periode in België was ik nu op zoek naar een nieuwe uitdaging", legt Van de Klooster uit op de website van haar nieuwe club. "Ik heb hier een aantal gesprekken gehad. Ik had meteen een goed gevoel bij de manier waarop de trainer wil gaan spelen, met durf en lef. Dat spreekt mij wel aan. Ook wilde ik graag naar de Eredivisie, dus ik ben heel blij mee deze kans. Ik heb veel zin om bij Excelsior aan de bak te gaan."

Van de Klooster speelde vijf seizoenen in België en is nu toe aan een nieuwe stap: "Ik vind het heel mooi om te zien dat er geïnvesteerd wordt in de Vrouwen Eredivisie en dat alle wedstrijden live op televisie komen. De competitie blijft zich daardoor ontwikkelen en ik vind het mooi om daar vanaf komend seizoen deel van uit te maken."

Volgens Nicole Deurholt, hoofd vrouwenvoetbal, voegt Excelsior met Van de Klooster een 'talentvolle keeper' toe aan de selectie. "Zij heeft de afgelopen vijf seizoenen veel ervaring opgedaan in België bij KAA Gent. Ze speelde haar wedstrijden vooral in het beloftenteam en is nu vastbesloten om zichzelf te laten zien in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Bij Excelsior krijgt ze de kans om voor het plekje onder de lat te vechten."

Lees meer:
0 reacties