Excelsior strikt assistent-trainer: "Stap in professionaliteit"

Het logo van Excelsior op een cornervlag
Het logo van Excelsior op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Excelsior heeft Daniël Ledeboer toegevoegd aan de staf. De 43-jarige coach wordt de assistent van Mathijs Kreugel. Ledeboer was de afgelopen twee seizoenen werkzaam als jeugdtrainer bij de Kralingers.

"Daniel is een mooie aanvulling op hoofdtrainer Mathijs Kreugel en assistent Marije Brummel", zo is de mening van hoofd vrouwenvoetbal Nicole Deurholt. "Hij kent de voetbalwereld goed vanuit zijn eigen verleden als speler bij onder meer Sparta, en als jeugdtrainer bij Excelsior. Hij richt zich, vanuit zijn achtergrond als mental coach binnen het domein jeugdzorg, nadrukkelijk op het mentale aspect van topsport", vertelt Deurholt op het digitale thuis van Excelsior.

Ze besluit: "Daniel is een enthousiaste en leergierige coach en wil onder andere dat enthousiasme graag overbrengen op onze speelsters." Ledeboer noemt dit een 'mooie kans'. "Ik maak deze keuze omdat dit naar mijn idee een stap in professionaliteit is. De Vrouwen Eredivisie en alles wat daarbij komt kijken is voor mij een stap vooruit waar ik enorm veel van ga leren. Bovendien ga ik echt uit mijn comfortzone. Dat is spannend, maar levert vaak de meeste lessen op."

Hij vervolgt: "Afgelopen seizoen heb ik samen met Mathijs de onder 15 gedaan en dat was een mooie samenwerking en een groot succes. Om nu samen de stap naar Excelsior te zetten voelt goed en past voor mij binnen de ambities die ik als trainer heb", aldus Ledeboer.

Lees meer:
0 reacties