Excelsior schrijft historie: "Een compleet andere wedstrijd"

Excelsior staat voor het eerst in de historie in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers wonnen dinsdagavond met 2-1 van SC Heerenveen.

Afgelopen vrijdag stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in de competitie. Toen won SC Heerenveen met 3-0. "Het was een compleet andere wedstrijd, met een compleet ander resultaat", zegt trainer Richard Mank van Excelsior.

Hij vervolgt: "Afgelopen vrijdag waren wij de bovenliggende partij. Nu vond ik SC Heerenveen dominant in alles wat ze deden. Vorige keer verloren we met 3-0, hebben we eigenlijk geen schot op doel gelost. Nu zijn we alleen maar aan het schieten geweest, dat resulteerde in de 2-1 overwinning."

De winnende goal van Naomi Piqué viel uit een vrije trap. Daar heeft Excelsior het over gehad. "Dat we meer moesten schieten, door middel van vrije trappen. We zijn er al een hele tijd mee bezig, dus het was mooi dat het nu zo uitkwam", zegt Mank voor de camera van het clubkanaal.

"In een bekerwedstrijd draait het maar om een ding en dat is winnen. En of het dan mooi is of niet mooi is, dat maakt uiteindelijk niet uit. Het gaat erom dat je die pot eruit sleept. Ik denk dat we dat de laatste dertig minuten van de wedstrijd hebben gedaan. Helemaal de laatste tien minuten", aldus de oefenmeester.

Hij is blij met de winst: "Dit is historisch. Nog nooit als Excelsior de halve finale gehaald. Dit is mooi. Ik ben supertrots", besluit Mank.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand