Excelsior Rotterdam herstart voorbereiding met nipte nederlaag

Rachel Kleine (Excelsior) in duel met Fenna Kalma (FC Twente)
Rachel Kleine (Excelsior) in duel met Fenna Kalma (FC Twente) Foto: © Pro Shots

Excelsior is weer begonnen aan de voorbereiding op komend seizoen. Afgelopen zaterdag nam de ploeg van coach Richard Mank het op tegen Zulte Waregem. Er werd nipt verloren: 3-2.

Excelsior schoot uit de startblokken en kwam vroeg op voorsprong via Veerle van Spijk. Daarna nam Zulte Waregem de overhand. In de 21e minuut kwam de Belgische ploeg op gelijke hoogte toen Luisa Blumenthal uit een scrimmage raak schoot. Nog geen vijf minuten later wisten de bezoekers ook op voorsprong te komen. Stéphanie Gbogou kon tussen een breedtepass van Yara Helderman op Rachel Kleine komen en liet Nikki de Haan kansloos: 1-2.

Mank koos na rust voor een ander elftal en na een uur spelen was Excelsior dichtbij de 2-2. Chelsea Homan wist een prima voorzet van Dana Breewel nog net te toucheren, maar via de net ingevallen keepster Ianthe Meersschaert en de lat werd het geen doelpunt. Een minuut of acht later kwam Sabrine Ellouzi net te kort om de volgende voorzet van Dana Breewel af te werken.

Uiteindelijk wist Excelsior toch de gelijkmaker te produceren. In de 73e minuut was er een rush van Lynn Groenewegen, waarna ze vanaf net buiten het strafschopgebied de 2-2 maakte door middel van een harde schuiver in de verre linkerhoek. Zulte Waregem won uiteindelijk alsnog. Jill Stevens maakte de 2-3.

Opstelling Excelsior (eerste helft): Nikki de Haan, Fleur Mol, Yara Helderman, Rachel Kleine, Lieke de With, Lieve van Vliet, Stephanie Coelho Aurélio, Kathelyn Hendriks, Veerle van Spijk, Bonny Lammers, Aisse Gumbs

Opstelling Excelsior (tweede helft): Isa Pothof, Yentl van Goch, Kimberley Smit, Robine de Ridder, Jikke de Raaff, Kim Hendriks, Lynn Groenewegen, Chelsea Homan, Kamar Laamouz, Sabrine Ellouzi, Dana Breewel

Lees meer:
0 reacties