Excelsior neemt PSV-aanvalster over: "Wil mezelf echt laten zien"

Shi-jona Martina aan de bal namens PSV
Shi-jona Martina aan de bal namens PSV Foto: © BSR Agency

Excelsior heeft Shi-jona Martina vastgelegd. De 19-jarige aanvalster maakt de overstap van PSV, waar ze vooral in de beloftenploeg speelde.

Martina speelde de afgelopen vijf seizoenen in Eindhoven. In december 2021 debuteerde de jonge aanvalster in de hoofdmacht. Dit seizoen kwam ze niet in actie namens PSV 1. "Het is voor mij belangrijk om speelminuten te gaan maken op het hoogste niveau", verklaart Martina haar overstap op de website van Excelsior. "Ik heb in de gesprekken met Nicole Deurholt en Mathijs Kreugel het gevoel gekregen dat ik die speelminuten hier bij Excelsior kan gaan maken."

"De club en de trainer maken een goede indruk op mij, dus ik heb veel zin om hier te gaan voetballen", zegt de aanvalster. "Ik ben nu klaar om een nieuwe stap te zetten. Ik wil echt op het hoogste niveau gaan spelen en mezelf laten zien." Deurholt, hoofd vrouwenvoetbal, is verheugd met de komst van Martina: "Met haar voegen we creativiteit en snelheid toe aan onze selectie. Zij is een buitenspeler die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan."

Ze vervolgt: "Shi-jona heeft een flinke rugzak aan ervaring opgedaan in de Eerste Divisie, waar ze afgelopen seizoen kampioen werd met Jong PSV. Zij is er klaar voor om de stap naar de Eredivisie te zetten. We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan met de volgende stap in haar ontwikkeling."

Lees meer:
0 reacties