Excelsior neemt afscheid van drie speelsters: "Besloten te stoppen"

Lieve van Vliet aan de bal namens Excelsior
Lieve van Vliet aan de bal namens Excelsior Foto: © BSR Agency

Excelsior zwaait na dit seizoen Wendy Balfoort, Rachel Kleine en Lieve van Vliet uit. Eerder werd al bekend dat de Rotterdamse club ook afscheid neemt van Isa Pothof (stopt) en Stephanie Coelho Aurélio, Kim Hendriks en Fleur Mol (vertrekken naar NAC Breda).

De 24-jarige Van Vliet kiest voor haar maatschappelijke carrière. De middenveldster speelde in totaal drie seizoenen voor Excelsior, waarin ze tot 58 wedstrijden kwam. Ook de 22-jarige Balfoort wil zich gaan richten op haar maatschappelijke carrière. Ze kwam dit seizoen zes keer in actie.

Kleine (22) speelde drie seizoenen voor de Kralingers. Na 55 wedstrijden in het shirt van Excelsior vindt de verdedigster het volgens de club tijd om 'weer wat dichterbij huis te gaan spelen'. Via Instagram hebben Van Vliet en Kleine inmiddels gereageerd op hun vertrek bij Excelsior. "Na 3 mooie jaren in de Eredivisie Vrouwen heb ik besloten te stoppen met voetballen (op dit niveau)", schrijft Van Vliet.

"Ik heb genoten van alle mooie momenten de afgelopen seizoenen en ben iedereen die daar onderdeel van is geweest dankbaar", aldus de middenveldster. Kleine is dankbaar voor haar tijd in Kralingen: "Dat was hem dan. Afgelopen zaterdag mijn laatste wedstrijd in het shirt van Excelsior gespeeld. 3 jaar geleden een enorme stap gemaakt om naar Rotterdam te komen, een enorm avontuur waarvan ik vanaf moment 1 geen spijt heb gehad en altijd met enorm veel plezier in het zwart-rood heb gespeeld."

"Ik wil speelsters en staf bedanken voor de afgelopen 3 seizoenen. En voor nu staat er alweer een volgend avontuur te wachten, waar binnenkort meer bekend over wordt", houdt Kleine het spannend.

Lees meer:
0 reacties