Excelsior hevelt drietal over: "Mooie, maar grote stap voor mij"

Het logo van Excelsior op een cornervlag
Het logo van Excelsior op een cornervlag Foto: © Pro Shots

Excelsior haalt Manoah van Houwelingen, Yasmine de Jong en Estelle Pereira bij de eerste selectie. Het drietal maakt de overstap van de beloften naar de hoofdmacht en sluiten maandag aan bij het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De 19-jarige Van Houwelingen is bezig aan haar vijfde seizoen bij Excelsior. Tussendoor speelde de centrale verdedigster een jaar bij RVVH. "Daar heb ik ervaring opgedaan met het spelen tegen oudere meiden. Dat neem ik mee naar het eerste elftal hier, waar alles toch sneller en fysieker is dan bij de beloften", geeft ze aan op de clubwebsite

"Ik heb afgelopen seizoen al vaak op de bank gezeten bij het eerste en ben blij dat ik nu definitief mag aansluiten. Ik hoop snel mijn debuut te kunnen maken. Veel spelen is mijn belangrijkste doel, maar ik heb er vooral ook veel zin in om mezelf te laten zien", aldus Van Houwelingen.

Pereira (18) is een vleugelspeelster, die gaat beginnen aan haar tweede seizoen in Kralingen. "Ik ben op mijn dertiende begonnen met voetballen bij RKDEO en heb daarna twee seizoenen bij Sparta in de hoofdklasse gespeeld. Van Jong Excelsior ga ik nu naar de selectie. Het is dus ontzettend snel gegaan. Het is bijna niet te beseffen dat ik nu mag aansluiten bij het eerste elftal."

De jonge aanvalser gaat verder: "Dat is een mooie, maar grote stap voor mij. Mijn doelen zijn minuten maken, mezelf verder ontwikkelen en aanhaken bij het eredivisieniveau. Ik heb daar ontzettend veel zin in", zegt Pereira. De Jong, een linksback, is bezig aan haar zesde seizoen bij Excelsior: "Ik ben doorgestroomd vanuit de jeugdopleiding en ken de club dus goed. Excelsior is een fijne club, waar echt een familiegevoel hangt."

De 20-jarige De Jong besluit: "Ik heb mijn eerste minuten vorig jaar al gemaakt in het eerste elftal. Ik ben heel dankbaar dat ik nu naar het eerste elftal mag. Ik ga alles geven en heel hard werken. Mijn doelstelling is heel duidelijk: ik wil een basisplaats afdwingen."

Lees meer:
0 reacties