Excelsior heeft grote moeite met Saestum-spits: "Beetje in paniek"

De TOTO KNVB Beker
De TOTO KNVB Beker Foto: © Orange Pictures

Excelsior bereikte zaterdag met enige moeite de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers hadden een hele kluif aan Saestum VR2: 4-7. Met name Fleur Zwama bleek een lastpak voor Excelsior: de jonge aanvalster scoorde driemaal.

"We hebben weliswaar verloren, maar we hebben het echt geweldig gedaan. Ik ben ontzettend blij met het team", zegt de 17-jarige Zwama tegenover het Algemeen Dagblad. "Het ging wel lekker, ja. Normaal schiet ik ook nog wel eens ballen op de paal, of vijf meter over. Dat ik dan drie goals maak in zo’n wedstrijd en het zo goed ging, maakt me wel trots", klinkt het.

De aanvalster weet hoe speciaal deze wedstrijd was. Vooraf was verwacht dat Excelsior wel even af zou rekenen met het tweede elftal van Saestum. "Dat is ze niet gelukt", lacht Zwama. "Als het 0-10 was geworden, hadden mensen waarschijnlijk gezegd dat het een logische uitslag zou zijn. Maar dat we tot vlak voor tijd gewoon nog meedoen om de overwinning, hadden we zelf ook niet verwacht."

Zwama maakte tien minuten na rust de 4-5 en die stand bleef lang staan. "Ze waren echt een beetje in paniek bij Excelsior", merkte de Saestum-speelster. "Maar wij waren zó bekaf. Dan zie je dat zij vijf keer per week trainen. Maar het was een geweldige dag, met het meeste publiek waar ik ooit voor heb gespeeld. We zijn niet door, maar mogen trots zijn op hoe ver we zijn gekomen en wat we vandaag hebben laten zien", is ze trots.

Lees meer:
0 reacties