Excelsior door met verdedigster: "Symbool voor de ontwikkeling"

Yara Helderman
Yara Helderman Foto: © Pro Shots

Excelsior gaat langer door met Yara Helderman. De 21-jarige verdedigster heeft haar handtekening gezet onder een overeenkomst voor het komende seizoen.

Helderman maakte twee jaar geleden de overstap van Feyenoord naar Excelsior. In de voorbereiding raakte de verdedigster geblesseerd, waardoor ze bijna het hele seizoen moest missen. Dit jaar veroverde Helderman een basisplaats: Ze kwam in achttien Azerion Vrouwen Eredivisie-wedstrijden in actie. "Ik ben erg blij dat ik ook volgend seizoen bij deze mooie club speel", zegt de verdedigster op de clubwebsite.

"Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en voor mijn ontwikkeling is nog een seizoen bij Excelsior spelen het beste. Ik ga elke dag met veel plezier naar de club. Voor mij een bevestiging dat ik bij Excelsior op mijn plek zit en dat er nog genoeg winst te behalen valt. Ik kijk uit naar volgend seizoen", aldus Helderman.

Bij Excelsior zijn ze blij dat de verdedigster behouden blijft. "We zijn erg blij met de contractondertekening van Yara. Zij staat voor ons symbool voor de ontwikkeling die we als club met het vrouwenvoetbal doorgemaakt hebben", vindt Nicole Deurholt, hoofd vrouwenvoetbal. "Hierbij staat investeren in jezelf, zowel op het veld als daarbuiten, centraal. Kwaliteit wordt daarbij gekoppeld aan maatschappelijke betrokkenheid. Bij Yara komt dit zowel tot uiting in het veld als daarbuiten met haar werk voor de Excelsior Foundation en Excelsior Academy."

Lees meer:
0 reacties