Excelsior door met 19-jarige verdedigster: "Dat is ook wat ik wil"

Jikke de Raaff in actie namens Excelsior
Jikke de Raaff in actie namens Excelsior Foto: © BSR Agency

Jikke de Raaff blijft langer bij Excelsior. De 19-jarige verdedigster gaat zodoende voor haar tweede seizoen bij de club.

De Raaff kwam over van de beloften van PSV en kwam afgelopen seizoen zeventien keer in actie namens Excelsior. "Jikke heeft een geweldig spelinzicht, is rustig en ook comfortabel aan de bal", geeft Nicole Deurholt, hoofd vrouwenvoetbal, aan op de clubwebsite. "Ze is vorig jaar binnengekomen als back, maar gedurende het seizoen merkten we dat deze positie geen recht doet aan haar wapens."

"Komend seizoen richten we ons daarom met haar op het middenveld, omdat dit veel beter past bij haar kwaliteiten", onthult Deurholt. "We kijken ernaar uit om haar verder te ontwikkelen bij Excelsior." De Raaff voelt zich goed in Kralingen: "Ik vind Excelsior een fijne club. In opzet is het een bescheiden club, maar het is echt een familieclub. Ik voel me heel welkom en warm behandeld. Dat vind ik heel fijn aan Excelsior", zegt ze zelf.

De verdedigster vervolgt: "Ik ben vanuit de beloften de Vrouwen Eredivisie ingestroomd en dat verschil merk je wel. Ik leer veel van het team en de tegenstanders en dat wil ik komend seizoen blijven doen. De nieuwe trainer is bovendien heel erg gericht op voetballen en zelf de bal willen hebben, en dat is ook wat ik graag wil."

Lees meer:
0 reacties