Excelsior boekt in oefenduel overwinning op Belgische nummer twee

Chelsea Homan (Excelsior) scoort tegen Feyenoord
Chelsea Homan (Excelsior) scoort tegen Feyenoord Foto: © Orange Pictures

Excelsior heeft afgelopen weekend gewonnen van OH Leuven, de nummer twee van België afgelopen seizoen. In Krimpen aan den IJssel wonnen de Kralingers met 2-0.

In het eerste kwartier stuitte Chelsea Homan op de keepster van OH Leuven en Sabrine Ellouzi schoot haar mogelijkheid net naast. Het enige gevaar van de Belgische ploeg was een bal net over in de 44e minuut. In de 49e minuut kreeg Excelsior een hoekschop na een foutieve terugspeelbal van OH Leuven. Uit een scrimmage was Chelsea Homan er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken: 1-0.

OH Leuven wilde een nederlaag voorkomen en kwam in de 80e minuut op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker richtte Excelsior zich weer op. Nadat Rachel Kleine, Kim Hendriks en Dana Breewel geen succes hadden, was het Robine de Ridder die vanuit een corner van Lynn Groenewegen binnenknikte en de eindstand op 2-1 bepaalde.

Opstelling Excelsior: Isa Pothof, Fleur Mol (46. Yentl van Goch), Kimberley Smit, Robine de Ridder, Stephanie Coelho Aurélio, Lieve van Vliet (46. Kim Hendriks), Lynn Groenewegen, Sabrine Ellouzi, Kathelyn Hendriks (46. Bonny Lammers), Chelsea Homan (73. Rachel Kleine), Veerle van Spijk (46. Dana Breewel)

Lees meer:
0 reacties