Evrard naar Engeland: "Zal keihard moeten werken voor haar plaats"

Nicky Evrard
Nicky Evrard Foto: © Pro Shots

Nicky Evrard mag zich vanaf komend seizoen speelster van Chelsea noemen. De Belgische doelvrouw ziet daarmee haar droom uitkomen. Jan Van Steenberghe, de keeperstrainer van Evrard bij de Belgische nationale ploeg, is trots.

"Dit is een hele mooie transfer voor haar. En tijdens het EK heeft ze ook bewezen dat ze het niveau aankan", zegt hij tegenover Sporza. Van Steenberghe denkt dat Evrard nu nog sneller kan ontwikkelen. "Als je in de beste omgeving terechtkomt, met betere speelsters, waar alles sneller gaat en er grotere uitdagingen zijn... Dat kan alleen maar fantastisch zijn voor haar ontwikkeling."

De voormalig doelman weet dat Evrard bij Chelsea flinke concurrentie kent. "Nicky heeft bewezen dat ze onder druk kan presteren. Ze is links- en rechtsvoetig waardoor ze al beter begint mee te voetballen. Maar ze kan in alle facetten nog beter worden als de uitdagingen op training groter zijn. Op het EK heeft Nicky getoond dat ze bij de betere doelvrouwen behoort. Ze is nu op haar top, maar zal keihard moeten werken voor haar plaats", weet Van Steenberghe.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand