Everaerts: "Hebben een terugslag gehad, maar zijn vorm niet kwijt"

Kim Everaerts in actie namens FC Twente
Kim Everaerts in actie namens FC Twente Foto: © Orange Pictures

FC Twente neemt het vrijdagavond op tegen VV Alkmaar. De Tukkers zullen zich willen revancheren na de nederlaag tegen Fortuna Sittard van afgelopen speelronde.

"De eerste twintig minuten tegen Fortuna hadden wij echt de overhand. Zelfs na de rode kaart van Caitlin had ik het gevoel dat we de bovenliggende partij waren. We maakten alleen onze kansen niet af en dan wordt het moeilijk", was het oordeel van Kim Everaerts over dat duel. "We verliezen de wedstrijd uiteindelijk op twee beslissingen van de scheidsrechter, terecht of niet, maar we laten ons niet uit het veld slaan", is de verdedigster duidelijk op de website van FC Twente.

VV Alkmaar is volgens Everaerts een stugge ploeg. "Ze willen voetballen, maar zakken soms ook ver in om de ruimtes klein te houden. Het is voor ons belangrijk om er kort op te zitten en zo snel mogelijk een doelpunt te maken. Een thuiswedstrijd is altijd lekker, op ons eigen veld met onze eigen supporters. We hebben een terugslag gehad, maar we zijn onze vorm niet kwijt."

"Vrijdag gaan we het veld op zoals we de dat de afgelopen weken hebben gedaan. Ik hoop dat de supporters er zijn om ons te steunen", zegt Everaerts, die inmiddels basisspeelster is bij FC Twente. "Het gaat heel goed, ik ben blij dat ik iedere week speel en het team kan helpen. Tijdens de training word je wel beter, maar in de wedstrijden maak je pas echt een grote ontwikkeling door", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand