Esmee Brugts wint Champions League met Barça: "Te gek voor woorden"

Esmee Brugts bij FC Barcelona
Esmee Brugts bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts heeft voor de eerste keer de UEFA Women's Champions League gewonnen. De 20-jarige aanvalster versloeg met FC Barcelona Olympique Lyon in de finale in Bilbao: 2-0.

"Veel dingen gaan heel snel in mijn carrière en ook dit", zegt Brugts met een grote glimlach bij ESPN. "Vier prijzen in mijn eerste seizoen. Het is echt te gek. Dit had ik niet kunnen voorspellen", glundert de OranjeLeeuwin. Brugts zit helemaal op haar plek bij de Europese kampioen: "Ik speel met de beste speelsters van de wereld en ik train elke dag op het hoogste niveau."

"Daar word je al beter van. Ik vind het ook hele mooie mensen. Ze maken mij ook een beter persoon en een betere voetbalster", gaat ze verder. "Het eerste seizoen is nooit makkelijk. Je moet altijd wennen aan dingen. Zeker als je in het buitenland zit, met een nieuwe taal. Maar het team voelt echt als een vriendengroep. Ik ben heel goed opvangen, dus ik voel me heel gelukkig hier."

Brugts noemt het 'te gek voor woorden' dat ze de Champions League heeft gewonnen. "Of ik snel wist dat ik minuten zou krijgen? Dat was wel wat de coach verwachtte en waarom ik daar ook heen ging. Ik ging naar een club waar ik wilde spelen. Maar er zitten ook andere pluspunten aan Barcelona, natuurlijk", lacht ze. "Ik vond het heel mooi dat ik mocht invallen. Ik speel best wel veel, daar ben ik heel blij mee. Het is natuurlijk belangrijk voor mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik het volgend jaar nog beter kan doen."

De voormalig speelster van PSV heeft haar landgenoten bij Lyon, Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk, kort gezien na afloop. "Het is natuurlijk de finale, er zijn twee kanten. Dat is lastig. Ik ben heel trots op ze. Drie Nederlanders in de finale is iets moois voor het Nederlandse vrouwenvoetbal. Ik ben heel trots op ze."

Lees meer:
0 reacties