Esmee Brugts vreest af en toe voor zware blessure: "Het is iets engs"

Esmee Brugts op de training van de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

In het vrouwenvoetbal lopen enorm veel speelsters een zware (knie)blessure op. Ook Esmee Brugts merkt dat. De jonge aanvalster van FC Barcelona is zelf af en toe ook bang voor een zware kwetsuur, zo geeft ze toe in gesprek met Helden.

"Er raken zoveel speelsters geblesseerd. Vivianne Miedema is er net weer bij, maar nu is Jill Roord weer aan het revalideren van een kruisbandblessure", merkt Brugts op. "We hebben het geregeld over het drukke schema bij het Nederlands elftal en de blessures die daaruit voortkomen. Als we de Olympische Spelen hadden gehaald, hadden we dit jaar weer een eindtoernooi en volgend jaar een EK."

De OranjeLeeuwin vervolgt: "De meiden die er al langer bij zitten, hebben sinds het gewonnen EK in 2017 bijna iedere zomer een eindtoernooi gespeeld." Zelf vreest ze dus af en toe ook voor een zware blessure. "Ik denk er weleens aan dat het mij ook kan overkomen. Het is iets engs. Het enige dat je kunt doen is goed voor jezelf zorgen, goed herstellen, maar het is ook niet helemaal te voorkomen."

Brugts gaat zelf niet roekeloos duels in, zo geeft ze aan. "Zeker niet in de trainingen, omdat we de ploeg heel willen houden. Vooral in het vrouwenvoetbal zie je heel veel kruisbandblessures", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties