Esmee Brugts trots: "Had toen nooit gedacht dat ik hier zou staan"

Esmee Brugts in de warming-up bij de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts in de warming-up bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts maakte afgelopen zomer haar droomtransfer van PSV naar FC Barcelona. Met deze overgang is een meisjesdroom voor haar uitgekomen.

"Als kind voetbalde ik al in een Barcelona-shirt", vertelt ze in gesprek met Voetbal International. "In die tijd had Barcelona het beste team bij de mannen, ik genoot echt van het voetbal. Het land, de manier van spelen, het team, alles was mooi. Ik vind het een eer dat ik dat shirt nu mag dragen."

De beslissing om de transfer te maken kwam pas na het WK. "Ik heb me tijdens het toernooi alleen maar daarmee beziggehouden, zoals afgesproken. Pas daarna hoorde ik van de interesse van Barcelona. Ik heb altijd gezegd dat ik daar ooit heen wilde. Ik had toen echt nog geen idee of het kon en of het mogelijk zou zijn."

"Ik was bij de Champions League-finale in Eindhoven. Een geweldige wedstrijd, waarin Barcelona liet zien dat het de beste van Europa is. Ik besef nu dat het gelukt is om er te komen", vertelt ze trots. "Ik probeer wel mijn ding te doen en niet alleen maar te staren naar wat er allemaal is. Tijdens de CL-finale had ik nooit gedacht dat ik hier zou staan. Ik vind mezelf niet de allerbeste speelster van dit moment, maar dit is wel het allerbeste team. Ik ben nog jong, moet me laten zien en me ontwikkelen."

"Ik moet me op mezelf focussen, hopen op minuten en invalbeurten. Zo heb ik het ook bij PSV gedaan. Het heeft even tijd nodig, ik ben benieuwd hoe het over een paar maanden is. Ik weet dat ik niet ben gehaald voor de bank, maar ik moet laten zien wanneer het mijn moment is. Ik moet ook nog uitvinden wat mijn beste positie is, ook dat hoort bij mijn ontwikkeling. Ik heb geen planning in mijn hoofd, het komt wel", aldus Brugts.

Lees meer:
0 reacties