Esmee Brugts: "Soms kijk ik rond en denk ik: zit nu naast Lieke"

Lieke Martens en Esmee Brugts bij Oranje
Lieke Martens en Esmee Brugts bij Oranje Foto: © Orange Pictures

Lieke Martens was jarenlang het idool van Esmee Brugts. De twee speelden de afgelopen jaren samen voor de OranjeLeeuwinnen. Dat blijft voor Brugts bijzonder.

Dat vertelt de 20-jarige aanvalster in gesprek met Helden. "Soms als ik met het Nederlands elftal in de eetzaal zit, dan kijk ik rond en denk ik: ik zit nu gewoon naast Lieke Martens... Dat blijft bijzonder", zegt Brugts. "Zij heeft voor ons toch de standaard gezet als je kijkt hoe zij bij Barcelona speelde en in de Champions League. Echt next level."

"Ik praat heel veel met Lieke en leer veel van haar. We hebben veel overeenkomsten, staan op dezelfde positie en Lieke is van nature ook een rustig persoon, daarom kan ik ook goed met haar praten", geeft Brugts aan. "Voor mijn basisdebuut tegen Finland in 2022 kwam ze naar me toe. Ze zei: ‘Je moet ook gewoon schieten, niet te terughoudend zijn. Ik wil dat je per helft twee keer op doel schiet.’ Soms heb je het even nodig dat iemand dat tegen je zegt."

Ze besluit: "Het geeft vertrouwen. Lieke weet precies wat ik voel en in wat voor situaties ik kom. Daarom loopt het ook goed in het veld, omdat we elkaar begrijpen", zegt Brugts over Martens, die inmiddels gestopt is als international.

Lees meer:
0 reacties