Esmee Brugts open: "Het is gek om te beseffen dat het gelukt is"

Esmee Brugts in het shirt van FC Barcelona
Esmee Brugts in het shirt van FC Barcelona Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts meldde zich maandag bij Oranje als speelster van FC Barcelona. De 20-jarige aanvalster geniet volop bij de Spaanse topclub, waar ze vroeger al fan van was.

Brugts had meerdere shirtjes van FC Barcelona. "Van Ronaldinho, Messi en David Villa", vertelt de voormalig speelster van PSV aan De Telegraaf. De OranjeLeeuwin, afgelopen zomer transfervrij, kon kiezen uit meerdere topclubs. En toen kwam FC Barcelona. "De keuze was vooral gebaseerd omdat Barça mijn droomclub is."

"Je kunt er niemand onderschatten, je moet altijd top zijn. En door met de beste speelsters van de wereld te trainen, word ik ook heel veel beter", omschrijft Brugts de situatie bij FC Barcelona. Ze realiseert zich dat de speeltijd voorlopig beperkt is bij de topclub. "Maar stapje bij stapje hoop ik op minuten en steeds meer speeltijd. Hoe lang dat gaat duren? Geen idee."

Brugts geniet vooral in Barcelona. "Ik ben nog jong, wil alles opnemen en leren. Weet je: het is gek om te beseffen dat het gelukt is. Maar ik probeer wel mijn ding te doen: ik ben niet gekomen om te staren naar alles wat om mij heen loopt. Ik wil ook laten zien wie ik ben", sluit ze af.

Lees meer:
0 reacties