Esmee Brugts: "Ik heb heel veel aan Lieke gehad, een voetbalicoon"

Esmee Brugts
Esmee Brugts Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts hoopt dat Lieke Martens genoten heeft van haar afscheid in haar laatste thuiswedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen. Op Het Kasteel werd Finland met 1-0 verslagen, maar na afloop ging het, uiteraard, vooral over Martens.

"Finland stond heel goed te verdedigen. Het was lastig, maar met 1-0 winnen is top", analyseerde Brugts de wedstrijd kort na afloop bij de NOS. "In deze groep is zo dichtbij elkaar. Elke punt telt. De andere wedstrijd werd gelijk, dus dat wij vandaag (vrijdag, red.) winnen, betekent dat we op één staan en dat is waar we het voor doen."

De 20-jarige speelster van FC Barcelona vond Oranje 'heel dominant'. "Ik deed zelf mijn best. Ik hoop er nog meer rendement uit te halen, dat is iets voor de volgende keer. Maar we hadden zoveel de bal, zoveel kansen... Dan moet 'ie op een gegeven moment erin vallen. Als 'ie dan toch valt, is het een opluchting. Ik vind het wel terecht."

Brugts gaat ook in op het afscheid van Martens, haar idool. "Lieke is een voorbeeld voor me, dat heb ik al vanaf dag één gezegd. Ik hoop dat ze een geweldige avond heeft. Dat is wat zij verdiend. Ik heb heel veel aan haar gehad. Het is een voetbalicoon. Ik hoop dat ze geniet van vanavond", zei de jonge aanvalster.

Lees meer:
0 reacties