Esmee Brugts glundert: "Ik heb op het veld gestaan met Marta"

Esmee Brugts tegen Brazilië
Esmee Brugts tegen Brazilië Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts debuteerde in de wedstrijd tegen Brazilië voor de OranjeLeeuwinnen. Na afloop van het gelijkspel kon Brugts nog niet echt beseffen dat haar debuut nu definitief een feit is.

"Het is bizar, nog steeds. Ik kan het nog steeds niet beseffen. Ik heb op het veld gestaan met Marta, die de beste speelster ter wereld was toen ik begon met voetballen", glundert Brugts na afloop van Nederland - Brazilië voor de camera van ESPN. "Pas toen ik ging warmlopen en de bondscoach zei: je komt erin, dit is je moment, kwam het pas echt binnen dat ik ging spelen."

Vlak nadat Brugts haar debuut mocht maken, kwam Brazilië, via een makkelijk gegeven penalty, op gelijke hoogte. "Ik weet niet of het een penalty was. Zo'n moment doet wel veel met je. Ook met zoveel publiek, dat heb ik ook nog niet vaak meegemaakt. Het zijn super veel prikkels die er omheen gebeuren."

"Het is wel okay gegaan vandaag. Wel goed eigenlijk. Ik mag wel tevreden zijn. Ze zeiden ook toen ik erin kwam dat ik acties moest maken en gewoon mezelf moest zijn. Dat probeerde ik zo goed mogelijk", aldus de debutante.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand