Esmee Brugts geniet: "Mijn eerste seizoen en ik pak vier prijzen"

Fridolina Rolfö, Esmee Brugts en Aitana Bonmatí vieren de Champions League-winst
Fridolina Rolfö, Esmee Brugts en Aitana Bonmatí vieren de Champions League-winst Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts veroverde zaterdag met FC Barcelona de UEFA Women's Champions League. Het was de vierde prijs van dit seizoen. Niet normaal, zo weet de 20-jarige Brugts nog net uit te brengen na de finale tegen Olympique Lyon.

"Te gek voor woorden eigenlijk. Ik heb nog niet zo heel veel te vertellen, omdat ik het gewoon niet weet. Het is niet normaal. In mijn eerste seizoen vier prijzen... En dan zo'n finale", glundert Brugts voor de camera van de NOS. De OranjeLeeuwin geniet: "En dat ik dan nog even mag invallen vind ik helemaal speciaal. Het is alleen maar genieten."

De aanvalster verruilde PSV afgelopen zomer transfervrij voor FC Barcelona. "Dit is wel een heel ander niveau. Ik speel hier met de beste speelsters ter wereld. Dit is mijn eerste seizoen. Waar ik ook heen zou gaan, zou ik moeten wennen aan de omgeving. Dat we dan zoveel prijzen mogen pakken, dat is het allermooiste van voetbal", klinkt het.

Brugts viel vlak voor tijd in in de finale. De slotfase, met een 1-0 voorsprong voor FC Barcelona, was spannend. "Ik vind het heel erg fijn als ik mag spelen. Het is logisch dat wanneer je met 1-0 voor staat in een finale of in een andere wedstrijd, dat er dan gepompt door de andere ploeg. Dan is het altijd wel even spannend. Gelukkig scoren we dan nog de 2-0, dat geeft nog meer rust. Die goal was zeker een opluchting."

"Het is mijn eerste seizoen hier en ik heb al vier prijzen gewonnen. Dit is niet normaal. De speelsters om mij heen zeggen van: 'geniet ervan, het is echt niet normaal wat je meemaakt'. Dat ga ik ook zeker doen. Ik heb goede mensen om me heen en ik ga er een mooie avond van maken."

Lees meer:
0 reacties