Esmee Brugts geniet: "Je gaat mee in het tiki-taka-voetbal"

Esmee Brugts bij FC Barcelona
Esmee Brugts bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar FC Barcelona. De twintigjarige aanvalster is helemaal op haar plek bij de Spaanse topclub.

"Het was zeker wennen, met name de intensiteit hier. Het gaat allemaal vele malen sneller", vertelt Brugts in gesprek met Voetbal International. "Ik ben gekomen met een plan in gedachte. Langzaam opbouwen en minuten maken. Dat gaat goed, eerst was het invallen maar ik heb inmiddels ook regelmatig in de basis gestaan. Het pakt goed uit. Ik hoopte veel aan bod te komen en dat is gelukt. Daar kan ik niet over klagen."

Brugts wordt ook fysiek een stuk sterker in Spanje. "We zitten twee keer per dag in de gym", legt ze uit. "Iedereen heeft zijn eigen programma. Er is veel aandacht voor het fysieke gedeelte. Ik word steeds sterker, maar ik moet wel zorgen dat mijn explosiviteit blijft. Dat is mijn kracht, die wil ik niet kwijt. We kijken goed naar wat ik wel en niet moet doen om dat te waarborgen. Dat gaat heel goed moet ik zeggen."

Op voetbalniveau geniet Brugts met volle teugen bij de Champions League-winnaar. "Je gaat mee in het tiki-taka-voetbal dat ze hier spelen. Iedereen moet mee, het wordt erin geslepen. Ik heb op verschillende posities gespeeld, niet alleen aan de buitenkant. Ook in de spits bijvoorbeeld. Dat is meer met de rug naar de goal, in het spel dat Barcelona speelt is dat best een fijne plek. Bij Oranje sta ik weer meer aan de buitenkant, dat is prima", aldus Brugts, die onder bondscoach Andries Jonker een wingback is geworden. "Dat voelt goed, als ik maar niet te veel hoef te verdedigen", knipoogt ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
20/04
PSV V
16:30
SC Heerenveen V
zo
21/04
ADO Den Haag V
12:15
Feyenoord V
zo
21/04
Excelsior Rotterdam W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
21/04
Utrecht W
12:15
FC Twente V
wo
1/05
Ajax V
18:45
PSV V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 19 35 52
2 Ajax V 19 36 45
3 PSV V 19 22 35
4 Fortuna Sittard W 19 20 31
5 ADO Den Haag V 19 8 26
6 Utrecht W 19 -10 26
7 PEC Zwolle V 19 -3 25
Bekijk de hele stand