Esmee Brugts geniet: "Ik kan me geen betere plek voorstellen"

Esmee Brugts en Aitana Bonmatí na het winnen van de UEFA Women's Champions League
Esmee Brugts en Aitana Bonmatí na het winnen van de UEFA Women's Champions League Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts zette vorige zomer haar handtekening onder een contract bij FC Barcelona. De absolute wereldtop, zo weet de 20-jarige Oranje-international. Ze is trots dat ze daarbij speelt.

"Barcelona is al een tijd dé standaard in het vrouwenvoetbal", is de duidelijke mening van Brugts in Life After Football. "Ze zijn niet voor niets Champions League-winnaar, er spelen absolute topspelers en er is echt een winnaarscultuur, maar wel met mooi en goed voetbal", merkt de aanvalster.

Brugts is trots dat ze daar tussen mag staan. "De filosofie is daar: door elke dag met de besten te trainen, word je vanzelf ook een van de besten en uiteindelijk geldt dat voor het hele team. Er wordt elke dag keihard getraind om beter te worden en iedereen staat paraat om me te helpen. Ik kan me geen betere plek voorstellen om fysiek en mentaal te groeien", zegt de Leeuwin.

Genieten doet ze ook in Spanje. "Ik ben een denker. Ondanks dat ik vaak van dag tot dag leef door mijn drukke schema, sta ik regelmatig even stil bij wat ik allemaal meemaak." Of ze trots is op zichzelf? "Natuurlijk ben ik trots op wat ik nu al heb bereikt. Maar ik wil nog veel beter worden en nog veel meer bereiken", blijft Brugts ambitieus.

Lees meer:
0 reacties