Esmee Brugts enthousiast: "Brengt het beste in mij naar boven"

Esmee Brugts bij de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen liepen eerder dit jaar deelname aan de Olympische Spelen mis. Het zorgde voor flink wat teleurstelling, vooral bij de oudere speelsters.

Dat merkte ook Esmee Brugts. "Die meiden waren ontzettend teleurgesteld. We hebben niet gesproken over de toekomst, maar de coach zegt duidelijk: ‘Wij zijn geen opleidingsteam; als je goed bent, zit je erbij.’ Hij kijkt niet naar leeftijd", geeft de 20-jarige OranjeLeeuwin aan in Helden.

De speelster van FC Barcelona is te spreken over bondscoach Andries Jonker. "Hij is Amsterdams streng, maar hij brengt het beste in mij naar boven. Onder hem ben ik basisspeler geworden. Als iets niet goed is, zegt hij het, en als iets wel goed is, zegt hij het ook."

Jonker voerde het 5-3-2-systeem door bij de Leeuwinnen. Daarin is Brugts een wingback. "In een 4-3-3-systeem zou Lieke Martens mijn concurrent zijn, in dit systeem kunnen wij samenspelen. Als wij de bal hebben, ben ik eigenlijk de linksbuiten, ben ik vrij. Dat bevalt me. Soms ben ik iets te lief en terughoudend. Ik zou nog vaker brutaal aan de bal kunnen zijn, zelf kunnen schieten", zegt Brugts.

Lees meer:
0 reacties