Esmee Brugts: "Dit is een bevestiging van wat ik aan het doen ben"

Esmee Brugts in het shirt van FC Barcelona
Esmee Brugts in het shirt van FC Barcelona Foto: © Pro Shots

Esmee Brugts is maandagavond op de Eredivisie Awards uitgeroepen tot Johan Cruijff Talent van het Jaar. De speelster van FC Barcelona nam de prijs in ontvangst tijdens het gala in Utrecht.

De 20-jarige aanvalster was vereerd met de award. "Dit is echt een waardering. Ook gezien wie er allemaal genomineerd zijn (Marit Auée, Charlotte Hulst, Danique Noordman en Liz Rijsbergen, red.). Dat ik mag winnen, is een bevestiging van wat ik aan het doen ben en dat het goed gaat", reageerde Brugts.

"Ik ben heel erg blij dat ik dit mag ontvangen", zegt de OranjeLeeuwin, die PSV deze zomer verruilde voor FC Barcelona. "Het is een rollercoaster. Het is heel snel gegaan, moet ik zeggen. Ik heb na het WK pas de keuze gemaakt om naar Barça te gaan. Echt een droomclub voor mij, een droom die uitkomt. Ik ben net terug van Mexico, van een trainingskamp, dus alles gaat heel snel. De meiden zijn echt geweldig. Alles klopt, dus ik heb het echt naar mijn zin."

"Het is echt de grootste club in mijn ogen. Dat het zo snel is gebeurd, daar ben ik heel trots op", aldus Brugts, die niet alleen de award kreeg, maar ook een Cruyff Court mag aanleggen. "Die moet komen in de buurt waar ik vandaan kom. Ik heb eigenlijk overal en nergens gevoetbald, maar nooit echt op een pleintje bij mij in de buurt. Het is echt heel mooi en een eer om een pleintje aan te mogen leggen voor alle kids die daar kunnen gaan voetballen. Dat is het mooiste wat er is."

Lees meer:
0 reacties