Esmee Brugts de nieuwe leider van Oranje? "Kan dat zeker zijn"

Esmee Brugts bij FC Barcelona
Esmee Brugts bij FC Barcelona Foto: © BSR Agency

Lieke Martens stopte begin deze maand als OranjeLeeuwin. Het is een einde van een tijdperk en zo zullen er de komende jaren waarschijnlijk meer volgen. Zo heeft Daniëlle van de Donk ook al aangekondigd na te denken over haar toekomst bij Oranje.

Het wordt dus tijd voor de nieuwe generatie. Dat weet ook Esmee Brugts. "Ik ben heel blij dat ik met zulke grote spelers mag spelen, maar er komt inderdaad een dag dat wij het stokje helemaal van ze zullen moeten overnemen. Het is lastig te zeggen wie het voortouw moet nemen", geeft de speelster van FC Barcelona aan in gesprek met Helden.

"Een speler is er klaar voor of niet. Wieke Kaptein startte tegen Duitsland voor het eerst in de basis en speelde een goede wedstrijd. We beschikken over een goede groep spelers die het gemis goed kan opvangen. Dat zie je aan Caitlin Dijkstra, die het heel goed doet op de positie van Stefanie van der Gragt, die na het WK stopte", aldus Brugts.

Ook zij wordt gezien als nieuwe leider. "In de toekomst kan ik dat zeker zijn. Ik praat veel met assistent-coach Arvid Smit, hij vindt dat ik meer mag uitstralen dat ik een grote speler ben, dat ik bij Barcelona voetbal."

Lees meer:
0 reacties