Esmee Brugts als opvolger Martens? "Vind het wel een compliment"

Esmee Brugts op de training van de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen hebben sinds maandag het vizier gericht op de komende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië, komende vrijdag. Oranje zal het voor het eerst zonder Lieke Martens moeten doen. Zij zette na de vorige interlandperiode een punt achter haar tijd bij de nationale ploeg.

"Het is wel gek dat Lieke Martens er niet bij is. Ik heb haar nog geappt. Ik vind het wel jammer dat ze er niet is", geeft Esmee Brugts aan tegenover de NOS. Zij wordt gezien als de ideale opvolger van Martens in de aanval. "Ik vind het wel een compliment natuurlijk. Ik probeer het gewoon zo goed mogelijk te doen. Nu komt er een plekje vrij, daar moeten we als team wat op gaan verzinnen."

Brugts vervolgt: "Dat is vooral iets wat aan de coach is, die bepaalt uiteindelijk. Ik doe zo goed mogelijk mijn best", zegt ze. Brugts heeft een bijzonder jaar achter de rug bij FC Barcelona, die club waar ze vorig seizoen tekende. "Voor mij was alles natuurlijk nieuw, mijn eerste seizoen. Hoeveel wedstrijden we spelen, dat is nieuw voor mij. Dat wilde ik meemaken en niet per se over gaan klagen. Gewoon fit blijven, dat is het belangrijkste."

Lees meer:
0 reacties