Esmee Brugts (20) onthult angst: "Kreeg ik meteen de kriebels"

Esmee Brugts bij de OranjeLeeuwinnen
Esmee Brugts bij de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Esmee Brugts is trots op haar roots. De moeder van de 20-jarige OranjeLeeuwin is Surinaams, haar vader is Nederlands. In gesprek met Helden vertelt Brugts over haar familie.

"Mijn moeder verhuisde naar Nederland toen ze één was. We hebben een grote familie, bijna iedereen woont in de buurt van Rotterdam. In de Surinaamse cultuur is familie heel belangrijk", geeft de speelster van FC Barcelona aan. "We staan altijd voor elkaar klaar en zijn trots op de ander met wat hij of zij heeft bereikt."

"We hebben een hechte band en zien elkaar op familiefeestjes of verjaardagen. En omdat we zo'n grote familie hebben, zijn dat er veel", lacht Brugts. Zelf is ze nog nooit in Suriname geweest. "Ik ben een beetje bang voor alle dieren", is de Oranje-international eerlijk. "Als ik ooit over dat punt heen ben, dan lijkt het me mooi om erheen te gaan. Ik zou het land graag een keer in mijn leven willen zien. Nee, ik zou ook nooit meedoen aan een programma als Echte meisjes in de jungle. Ik heb het weleens gekeken. Dan zag ik die enge spinnen, en kreeg ik meteen de kriebels", geeft ze toe.

Lees meer:
0 reacties