Eshly Bakker trots op FC Utrecht: "We verdienden wel meer dan dit"

Milicia Keijzer (Ajax) en Eshly Bakker (FC Utrecht)
Milicia Keijzer (Ajax) en Eshly Bakker (FC Utrecht) Foto: © Pro Shots

FC Utrecht hoopte zondagmiddag in een goedgevulde Galgenwaard te kunnen stunten tegen Ajax. Lang leek dat ook te gebeuren, maar door goals in de 57e en 94e minuut ging Ajax met de drie punten naar huis.

Desondanks is Eshly Bakker tevreden. "Ik denk dat wij hier heel goed voor de dag zijn gekomen. We hebben heel veel strijd geleverd, heel veel passie. Sowieso brengt voetballen in De Galgenwaard iets extra's met zich mee. Ik vind echt dat die meiden het echt heel goed gedaan hebben. We verdienden eigenlijk wel meer dan dit", zegt de aanvalster bij ESPN.

"Je weet dat Ajax een goede club is, een goede tegenstander. Zij zitten goed in elkaar. We zijn het goed op blijven brengen, maar het was net niet genoeg. Maar ik ben heel erg trots op het team", aldus Bakker, die bij afwezigheid van Liza van der Most de aanvoerdersband droeg.

FC Utrecht heeft volgens de ervaren aanvalster hoge pieken en diepe dalen gehad. "Ik vind dit wel echt een wedstrijd om weer omhoog te kijken. Ik hoop dat de supporters onthouden dat dit een strijdbaar team is, dat we voor elkaar vechten en dat we bij momenten goed voetbal hebben laten zien."

Bakker speelde jarenlang voor Ajax en kan nu genieten van de duels tegen de Amsterdamse club. "De vorige keer dat we tegen Ajax speelden, vroeg iedereen ook of ik het niet gek vond. Natuurlijk is het leuk om iedereen weer te zien. Je bent heel lang onderdeel geweest van zo'n club, je kent de ins en outs. Maar ik vind het alleen maar leuk. Ik kan er heel erg van genieten, ook omdat het een goede club is. Je weet dat je vol aan de bak moet. Dat hebben we vandaag (zondag, red.) gedaan."

Lees meer:
0 reacties