Eshly Bakker opgelucht: "De beste keuze van mijn leven geweest"

Milicia Keijzer (Ajax) en Eshly Bakker (FC Utrecht)
Milicia Keijzer (Ajax) en Eshly Bakker (FC Utrecht) Foto: © Pro Shots

Bondscoach Andries Jonker heeft zich al vaker uitgesproken over de bomvolle voetbalkalender. Ook meerere speelsters waren kritisch over het volle speelschema. Eshly Bakker vindt het goed dat daar aandacht voor wordt gevraagd.

"Voor de mannen is het al zwaar, maar vrouwenlichamen zijn ook nog eens anders", benadrukt de FC Utrecht-speelster in het Proprof Magazine. "In het vrouwenvoetbal barst het van de kruisband- blessures. Het is echt verschrikkelijk voor een speelster om dat mee te maken." Bakker heeft zelf lang met een zware knieblessure rondgelopen, zo vertelt ze.

"Mijn knieschijf ging steeds uit de kom. In totaal is dat vijf keer gebeurd. In die tijd zei ik voor de grap ook wel eens: ‘Ik zit op revalideren’. Maar het was natuurlijk helemaal niet grappig", zegt Bakker. "Ik kreeg ook angst in het dagelijks leven. Als ik een korte draai maakte dan voelde ik het. Toen ik bij Ajax zat, ben ik geopereerd. De arts zei toen: ‘Het is een wonder dat je zover bent gekomen.’"

De aanvalster vervolgt: "Bij de operatie werd het bandje dat de knieschijf op zijn plek houdt hersteld. Dat was nog nooit gedaan bij een topsporter. Het was ook niet duidelijk of ik ooit weer op mijn oude niveau zou terugkomen. Uiteindelijk is het de beste keuze van mijn leven geweest. Daarna heb ik er nooit meer last van gehad", klinkt het opgelucht.

Lees meer:
0 reacties