Eshly Bakker niet blij met arbitrage: "Vind het echt schandalig"

Eshly Bakker in actie namens FC Utrecht
Eshly Bakker in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht speelde zaterdag met 2-2 gelijk tegen AZ. De Alkmaarse ploeg kwam al na elf seconden spelen op voorsprong via Floor Spaan. Eshly Bakker is van mening dat dat niet mag gebeuren.

"We beginnen de wedstrijd gewoon echt niet goed. Ik denk dat het de snelste goal is in de Eredivisie die gemaakt is. Dat mag gewoon niet gebeuren", oordeelt de aanvalster van FC Utrecht bij ESPN. "Ik vind dat we het wel weer goed oppakken. We spelen op zich best goed, maar we moeten echt meer venijn krijgen in het laatste stukje."

Bakker gaat verder: "Dan kom je heel goed terug, op 2-1. Dan denken we misschien een beetje van 'we hebben zoveel energie gegeven, we zijn er nu'. Dan is het eigenlijk zaak om dat vol te houden. Dan krijg je toch die 2-2 tegen. We hadden hier echt de drie punten moeten houden", zegt ze. Zelf kreeg Bakker in de eerste helft nog een grote kans.

"Ik had 'm nog voor het intikken in de eerste helft. Ik schrok eigenlijk een beetje van dat die bal naar mij toe kwam. Ik kon 'm niet controleren, ik was gewoon te laat met mijn reactie. Anders had ik 'm in het hoekje kunnen schuiven. Dat soort dingen gebeuren. Het mag niet zo zijn dat we 'm op die gemiste kans niet winnen", oordeelt ze. In de tweede helft was Bakker zichtbaar niet blij met arbiter Julia van Es.

"Volgens mij haalt die speelster van AZ gewoon de bal van de doellijn met haar hand. Volgens mij mag dat niet met voetbal, dus, ja... Ik vind het echt schandalig eigenlijk. Als zij dat niet doet, gaat 'ie erin. Nogal cruciaal", klinkt het enigszins cynisch. Bakker is ondanks de teleurstelling wel trots op FC Utrecht. "Het was echt strijden. Ik denk dat niemand schone kleren meer heeft. Dat mag ook niet na zo'n wedstrijd. Ik ben heel trots hoe we terug zijn gekomen. We hadden hier meer verdiend, is niet zo, maar ik ben in ieder geval heel trots op de meiden."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand